Column: Een kampioensselectie? Of toch niet?

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 augustus 2008 14:16 – Bron: Ajaxinside.nl

De afgelopen vier jaar heb ik iedere zomer gedacht dat we negen maanden later op het Leidseplein zouden staan. De huldiging van ‘ons aller Ajax’ is echter lang uitgebleven. Helaas. Want elk jaar leek onze selectie goed genoeg om PSV van de troon te stoten. Ook nu heb ik weer hetzelfde gevoel, het ‘hosanna gevoel’. Maar is dit terecht, of toch niet?

1217934540

Met de komst van Darío Cvitanich, Oleguer Presas Renom, Miralem Sulejmani, Ismaïl Aissati en Evander Sno heeft Ajax goed ingekocht naar mijn mening. Weinig spelers zijn vertrokken, anders dan vorig jaar toen basisspelers als Wesley Sneijder, Tom de Mul en Ryan Babel vertrokken en Jaap Stam na twee á drie maanden zijn schoenen aan de willigen heeft gehangen. Daarnaast zijn bijna alle vervangers door het ijs gezakt. Kennedy Bakircioglü, Dennis Rommedahl en Jürgen Colin kwamen kwaliteit te kort en ook Albert Luque kon de hoge verwachtingen niet waar maken.

De spelers die dit jaar zijn aangetrokken zijn, in tegenstelling tot vorig jaar, een stuk jonger. Daarnaast is enkel Johhny Heitinga een groot gemis, maar Oleguer heeft met zijn ervaring bij FC Barcelona voldoende kwaliteiten om het gevallen gat op te vullen. De interesse van topclubs in spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Thomas Vermaelen, Maarten Stekelenburg en Urby Emanuelson werd door Ajax eindelijk een keer afgewimpeld. Zo is de basis blijven staan en kan Marco van Basten de stijgende lijn voortzetten.

Ook qua talenten uit de eigen opleiding staat het er dit jaar beter voor. Siem de Jong, Gregory van der Wiel, Javier Martina, Donovan Slijngard en Jan-Arie van der Heijden speelden of trainden afgelopen seizoen al enkele keren mee met het eerste elftal. Nu zijn deze talenten verder ontwikkeld en heeft Van Basten de beschikking over een talentvolle garde. Dit aangevuld met potentiële spelers voor het eerste elftal uit Jong Ajax, zoals Daley Blind, Toby Alderweireld en John Goossens, mogen de Amsterdammers niet klagen als het over talentvolle jeugdspelers gaat.

Ook de concurrentie dient te worden uitgelicht als we gaan spreken over kampioenskansen. PSV is in mijn optiek de enige club die het Ajax lastig kan maken. Echter door het vertrek van twee steunpilaren, Jefferson Farfán en Gomes, zie ik Ajax aan het einde van dit seizoen boven PSV staan in de eindstand van de Eredivisie. Feyenoord strijdt al jaren niet meer mee om het kampioenschap en AZ moet van té ver komen om tot het einde mee te blijven strijden.

Na alles op een rijtje te hebben gezet, zeg ik wederom dat Ajax kampioen gaat worden. Vijf maal is tenslotte scheepsrecht? Of toch niet?  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.