[Column] Een zomer zonder…

Ik heb nog nooit zo opgekeken tegen de zomer. Een zomer zonder plotselinge versnelling van Frenkie. Zonder vrije trappen van Schone. Zonder kopballen van De Ligt. Een zomer zonder ronde verder. Zonder hoogtepunten van Ajax. Tuurlijk, er zijn oefenwedstrijden. Maar die zullen een schrale troost zijn. Zeker als de helft van het team vertrekt. Ook al doet onze Marc er alles aan om dat zo veel mogelijk te beperken.

Hoe gaan de Ajax-fans deze zomer doorkomen? Na zo’n fantastisch seizoen. Het kan toch alleen maar minder worden? De magie van dit seizoen lijkt niet te overtreffen. Dat wordt massaal aan de anti-depressiva voor de Ajax-fans.

Er moet wat geregeld worden. Dit kunnen ze ons niet aandoen. En ons, dat zijn er inmiddels vele miljoenen. Buitenlandse fans niet meegerekend. Ajax, de KNVB, misschien zelfs de overheid. Er moeten nu al maatregelen getroffen worden. Help de Ajacieden de zomer door! Lange movie nights in de Arena misschien? Met alle hoogtepunten nog eens op een rij. Daar kun je wel een paar weekendjes mee vullen.

Of beter: ik zie een grote tv-inzamelingsactie voor me. Die oneindig herhaald wordt in de kijkcijferloze zomer. Een actie waar de ene na de andere (ex-)Ajacied het podium op komt om een balletje hoog te houden of live commentaar te geven op die wedstrijd in Madrid of Turijn. Rafael van der Vaart praat het aan elkaar en Sjaak Swart komt ook nog even op. Er vloeien vele tranen.

Het is een landelijke reddingsactie voor de Ajax-fan en met het opgehaalde geld kan opvang betaald worden voor de ernstigste gevallen. Hoe dan ook, er moet iets gebeuren.

Gelukkig hebben we nog het een en ander tegoed en zit ik op dit moment al te shaken voor de wedstrijd van aanstaande woensdag: thuis tegen Tottenham. Nog niet wetende dat Ajax op 1 juni Barcelona verslaat en ons alles in een nog diepere depressie duwt na die eerste kalenderdag van de zomer. Het kan mij niet lang genoeg duren voordat het zomer wordt!

Geschreven door forumlid en columnist Diederik.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Diederik Heinink

Diederik Heinink