Amsterdam ArenA

[Column Pushkin] Transfertosti Zahavi

Maar hoe weet je dat het dan waar is? Dat staat geschreven. Maar hoe weet je dat alles wat geschreven is waar is? Dat staat ook geschreven. Met die kronkelredenering bewees Hans Teeuwen in een van zijn conferances maar weer eens hoe je de grootste onzin tot feiten kunt bombarderen. Het was de zaakwaarnemer van Eran die met een dergelijke kolderiek verhaal een glimlach op mijn gezicht bracht. Transferjosti’s waren er deze zomer al genoeg, transfertosti’s zou ik toch voor deze man willen reserveren.

Het begon natuurlijk allemaal met het krampachtig verdedigen dat Ajax wel degelijk is afgetroefd. Logisch om te roepen dat Amsterdammers de kaas van het brood is gesnoept. Misschien ook een krampachtige poging om en passant het imago van de eigen beroepsgroep op te vijzelen? Want ja in de praktijk gaat het natuurlijk anders. Dan is het nog altijd zo dat wanneer de inkt van de handtekening onder een contract nog niet helemaal opgedroogd is een belangenbehartiger je al bij vier andere clubs kan hebben ondergebracht. Het trucje om belangstelling te veinzen van de grote concurrent om het onderste uit de kan te halen is wel bekend. Die handelswijze is inmiddels ook al zo oud als de bedding van de Tigris en Eufraat.

Er waren 10 andere buitenlandse clubs die interesse hadden. Het is dan altijd zo verdomde jammer dat er geen namen genoemd worden. Ik was namelijk wel razend benieuwd of het dan om PSG of Partick Thistle ging zeg maar.

Dat Eran zo graag wil samenwerken met Roger Schmidt wil ik dan nog wel geloven. De man heeft een aura wat over de landsgrenzen heengaat. Sterker nog, hij doet nu het gehele transferbeleid in het Eindhovense. De illusie dat je in Brabant zit op basis van subliem scoutingwerk (waarbij PSV trouw wekelijks spionnen naar China stuurde om je verrichtingen in kaart te brengen) leggen we graag naast ons neer. Maar beste Eran, we dragen je die keuze niet na hoor zo kinderachtig zijn we in Amsterdam echt niet. Daarom hieronder nog wat gratis advies

Ga je vooral niet storen aan spandoeken als “Love beer, hate juice” of het veelvuldig gebezigde vocabulaire als kutjoden of neuzen door grote getalen van de lokale supporterschare. Geloof me, zij weten echt niet beter. Geniet van de hopelijk koosjere Van Kemenade kroketten op De Herdgang. De prachtige Europese avonturen tegen grootmachten zoals NS Mura. Laaf je aan de entourage van de kleedkamer die naar voetballegende Ibrahim Afellay is vernoemd. Haal voor de zekerheid tatoeages die kunnen verwijzen naar je joods afkomst maar weg. Want ja anders gaat de harde kern dat voor je doen zoals bij Andy Van der Meyde (bijna). Tenslotte; neem het Berrie van het ballenhok niet kwalijk mocht je naam per ongeluk verkeerd gespeld staan op je shirt. Dat is de charme van de club en toont de eenvoud van die mensen. Kortom geniet ervan!

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Geschreven door forumlid en insider Pushkin.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.