[Column] Puzzelen in de drukke maand augustus

Voetballen. Eindelijk gaat Ajax weer voetballen. Waar nu langzaam de eerste vormen van beleid weer zichtbaar zijn bij Ajax worden ook de wedstrijdschema’s van zowel de Uefa Youth League als die van de KNVB duidelijk. Wat gaat dit betekenen voor de voorbereiding? Ajaxinside zet het voor jullie uiteen.

Doorstroming:
Zoals ieder jaar stroomt er de nodige jeugd door richting Jong Ajax, zoals ook dit seizoen weer het geval is. Nu doet de vreemde situatie zich voor dat het ene Europese seizoen nog niet is afgelopen, maar het nieuwe voetbalseizoen alweer voor de deur staat.  De wedstrijden om de Youth League staan op het programma in augustus.

Ajax treedt op 18 augustus aan tegen het Deense Midtjylland in de kwartfinale van het prestigieuze jeugdtoernooi. Mocht het jeugdige Ajax dit duel winnen volgt de halve finale op 22 augustus en zal bij het behalen van de finale op 25 augustus de finale volgen. Een heerlijk vooruitzicht, ware het niet dat de competitiestart van Jong Ajax gepland staat op 28, 29 of 30 augustus.

Aan de ene kant mogelijk een goede generale repetitie richting de seizoenstart. Anderzijds een lastige situatie waar je in korte tijd veel wedstrijden moet spelen. Waar niet alle spelers van Jong Ajax gerechtigd zijn voor de Youth League dreigen er spelers tussen wal en schip te raken tijdens de voorbereiding. Een belangrijke vraag die Ajax zich moet stellen; wat weegt zwaarder? Het winnen van de Youth League of jeugdspelers laten ruiken aan het eerste elftal gedurende de voorbereiding?

Eredivisie voetbal zonder punten verdeling:
De Eredivisie begint officieel in het weekend van 12 en 13 september, echter zal een groot deel van de ploegen in augustus al tegen elkaar gaan oefenen. Waar normaliter oefenwedstrijden in de provincie gespeeld worden en/of wedstrijden tegen buitenlandse tegenstanders staat de augustus maand in het teken van oefenwedstrijden tussen de Eredivisie teams onderling.

Dit lijkt een mooi moment voor de toptalenten om tegen tegenstanders van formaat te laten zien dat ze een kans verdienen in het keurkorps van Erik ten Hag. Het lijkt er dus op dat Ajax beter dan ooit zal moeten gaan kijken naar welke prikkel een speler nodig heeft en wat de prioriteit heeft in het opleidingsproces en/of teamproces richting de seizoenstart van zowel Jong Ajax als Ajax 1.

Vakantie:
Ajax is officieel op 13 juni pas weer van start gegaan met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar de spelers van Ajax krijgen nog een geplande vakantie van 12 juli t/m 31 juli. Op 1 augustus start dan het laatste deel van de voorbereiding weer.

De (voorlopige) verwachte indelingen:

Ajax 1:
André Onana, Maarten Stekelenburg, Kjell Scherpen, Dominik Kotarski;

Sergino Dest, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Joel Veltman, Edson Alvarez, Perr Schuurs, Lisandro Magallan, Sven Botman, Daley Blind, Kik Pierie, Nico Tagliafico;

Donny van de Beek, Jurgen Ekkelenkamp, Carel Eiting, Lisandro Martinez, Ryan Gravenberch, Razvan Marin;

Dusan Tadic, Quincy Promes, David Neres, Antony, Zakaria Labyad, Noa Lang, Klaas Jan Huntelaar, Lassina Traoré;

Youth League:
Daan Reiziger, Calvin Raatsie;

Liam van Gelderen, Terrence Douglas, Nordin Musampa, Devyne Rensch, Neraysho Kasanwirjo, Steven van der Sloot, Anass Salah-Eddine;

Youri Regeer, Enric Llansana, Kenneth Taylor, Quinten Timber, Max de Waal;

Sontje Hansen, Tunahan Tasci, Jaymillio Pinas, Naci Ünüvar, Brian Brobbey;

Jong Ajax (sluiten vermoedelijk aan bij Ajax 1):

Benjamin van Leer;

Boy Kemper, Jasper ter Heide;

Giovanni, Alexis Mendez, Viktor Jensen;

Danilo, Dennis Johnsen, Nicolas Kühn.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Nick Kallenbach

Nick Kallenbach

Nick is redacteur bij Ajaxinside.nl en volgt de club op de voet: "Ik geloof in het huidige beleid en visie van Ajax."