Lasse Schone

‘Comeback kid’ Schöne: “Feyenoord komt op het juiste moment voor ons”

Lasse Schöne moest dit seizoen regelmatig genoegen nemen met een reserverol bij Ajax, maar de Deen krijgt inmiddels weer het vertrouwen van trainer Marcel Keizer. Schöne is daar uiteraard blij mee.

“Gelukkig is de staf weer bij mij uitgekomen, maar ik moest natuurlijk in de laatste twee duels wel laten zien dat dat terecht is. Ik denk dat dat goed is gegaan,” vertelt hij in gesprek met NU.nl. “Ik houd er wel van om voor mijn plekje te vechten. Volgens mij voeg ik wel iets toe aan dit elftal. Op mijn oude dag breng ik wat rust op het middenveld.”

Lasse Schöne heeft alle vertrouwen in een goede afloop in de Klassieker tegen Feyenoord. “We hebben na een moeizame seizoenstart de stijgende lijn te pakken. Ik denk dat Feyenoord ook op het juiste moment komt voor ons. Het is een Klassieker. Het zou niet goed zijn als je daar niet klaar voor bent. We hebben het in de laatste twee wedstrijden prima gedaan. Laat Feyenoord dus maar komen”, aldus Schöne.

Hoewel Ajax volgens Schöne op de goede weg is, is hij nog niet tevreden met het vertoonde veldspel. “Het is nog niet geweldig, maar we komen wel stapje voor stapje dichterbij. Drie punten helpen altijd en ik zie zeker progressie”, aldus de controleur. Over de instelling is Lasse wèl tevreden. “We vechten ervoor, we hielden twee keer de nul. Het klinkt afgezaagd, maar soms is het goed een wedstrijd te verliezen. Dan moet je uit een ander vaatje tappen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student