Ajax is zelden slechter begonnen aan een seizoen. De Amsterdamse club werd uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. De eerste competitiewedstrijd werd verloren tegen Heracles en gisteren ging Ajax weer kopje onder in de heenwedstrijd van de vierde voorronde van de Europa League. Thuis werd er met 0-1 verloren van Rosenborg. Steeds meer spelers bekritiseren het falende aankoopbeleid van Overmars en belangrijke spelers denken aan een vertrek. Zeker na de transfer van Davinson Sanchez.

Peter Bosz, de naar Borussia Dortmund vertrokken trainer, zou de belangrijkste Ajax-spelers vier directe versterkingen hebben toezegd vlak na de verloren Europa League finale tegen Manchester United. Dat meldt De Telegraaf. Bosz verwachtte dan wel de loyaliteit van deze spelers en dat ze minstens nog een seizoen bij Ajax zouden blijven.

Van deze versterkingen is nog helemaal niets terechtgekomen. Ajax haalde de transfervrije tweede spits Klaas-Jan Huntelaar en twee reservekeepers (Van Leer en Lamprou). De nieuwe rechtsback Luis Orejuela werd pas aangetrokken na de wedstrijden tegen Nice en vier dagen voor de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles. Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft zijn selectie nog steeds niet op orde en er resten hem nog slechts twee weken om de schade enigszins te beperken. Overmars zegt dat Onana, Ziyech en Dolberg niet te koop zijn, maar na het vertrek van Klaassen en Sanchez en het ridicuul slechte aankoopbeleid lijkt het, volgens de ochtendkrant, geen zekerheid meer te zijn dat deze spelers bij Ajax willen blijven.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)