Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 maart 2016 19:27 – Bron: Voetbal International

De concurrentiestrijd om Sebastien Haller neemt toe. Ajax zou al gesproken hebben met de zaakwaarnemer van de Franse spits, maar volgens Voetbal International zijn de Amsterdammers niet de enige gegadigden. Schalke 04, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen, AS Monaco, Internazionale en Tottenham Hotspur zouden allemaal in de rij staan om Haller te contracteren.

Qua locatie zou Haller het liefst in Nederland blijven wonen, waarmee Ajax voor hem de beste optie is. Ook is de kans op speeltijd in Amsterdam vermoedelijk het grootst. FC Utrecht zou echter minimaal acht miljoen euro willen ontvangen voor de spits en de vraag is of Ajax bereid is om dat op tafel te leggen. Daarnaast kunnen de andere clubs een beter salaris bieden.

Frank de Boer wil zijn selectie dolgraag versterken met een extra spits. Hij is tevreden over Arek Milik, maar heeft niemand achter de hand als de Pool geblesseerd raakt of geschorst is. De Boer vindt dat Richairo Zivkovic nog niet klaar is voor het grote werk. Naast Haller lijkt het erop dat Ajax ook komende zomer weer een poging wil wagen om Klaas Jan Huntelaar los te weken bij Schalke 04.