Geschreven door Richard Suavimani – Uitgave: 01 juli 2010 18:35 – Bron: Voetbalzone.nl

Ajax en Kennedy Bakircioglu hebben besloten het doorlopend contract van de vleugelspeler te ontbinden. Daarmee komt er een einde aan de samenwerking tussen de Nederlandse Recordkampioen en de Zweed, die drie jaar aan elkaar verbonden waren. In zijn eerste jaar kwam Kennedy nog geregeld aan spelen toe, maar zijn speeltijd zakte ieder seizoen.

Kennedy (27) verliet in de zomer van 2007 FC Twente, waar hij zich in twee seizoenen had ontwikkeld tot één van de bepalende spelers. In Amsterdam lukte het hem echter niet eenzelfde rol te bekleden en moest hij al snel vaker op de bank plaatsnemen dan hem lief was. Toch vertrok hij niet; dit seizoen liet Martin Jol hem negen keer meespelen, waarvan vijf maal als invaller. Duidelijk was wel dat de Zweed mocht uitzien naar een nieuwe club.

Het lijkt er sterk op dat Kennedy, die in het verleden ook speelde voor Assyriska, Hammarby en Iraklis Saloniki, nu aan de slag gaat bij Kayserispor. Gezien zijn transfervrije status lijkt hij de ideale optie voor de ploeg van Shota Arveladze; onlangs kwam naar buiten dat de club overwoog Kennedy te naturaliseren tot Turk om een overgang mogelijk te maken. Op de officiële website van Ajax geeft Kennedy tekst en uitleg bij zijn keuze zijn contract te laten ontbinden.

“Hoewel het sportief misschien wat tegenzat, heb ik hier wel veel geleerd”, zegt Kennedy. Ook van de kritiek die ik zo nu en dan heb gekregen. Dat heeft me uiteindelijk sterker gemaakt. Van al die ervaringen hoop ik nu in mijn verdere carrière voordeel te hebben. Zoals overal in de wereld is Ajax ook in Zweden een grote naam. Ik ben er daarom trots op dat ik drie jaar bij Ajax heb gespeeld. Het shirt zal ik koesteren. Het waren sportief gezien weliswaar niet mijn beste jaren, maar het leven van een voetballer bestaat nu eenmaal uit ups and downs.”  

Reageren op dit bericht