Geschreven door Richard Suavimani – Uitgave: 11 november 2010 09:00 – Bron: NOS & Voetbalzone

Uri Coronel benadrukte niet te zullen opstappen wegens een kritische column van Johan Cruijff, maar sluit niet uit dat hij Ajax toch zal gaan verlaten. Wanneer de ledenraad niet meer achter de voorzitter staat, zal Coronel zijn ontslag indienen. ‘Als ik weg moet, moet ik weg. Als de club dit vindt en in het belang van de club’, zei hij tegen de NOS.

Wegens de vele problemen bij Ajax (niet alleen op sportief gebied) staat Coronel onder druk. ‘Als de vereniging, dus de ledenraad in casu, zegt: ‘we hebben geen vertrouwen in wat jullie doen’, dan stap ik op’, zei de preses. ‘Uiteindelijk is het zo: wij zijn benoemd door de leden van Ajax. Dit geldt voor drie van de vijf commissarissen en voor diegenen die bestuurslid zijn van de vereniging Ajax. Dat ben ik ook’.

‘Ik luister naar de kritiek van Theo van Duivenbode en Stanley Menzo en ik ben het er niet mee eens’, vervolgde Coronel. ‘Ik maak wel een onderscheid tussen wat Theo zegt en Stanley zegt. Theo is een jaar geleden uit de ledenraad gestapt en heeft gezegd: ‘Ik ben het er niet mee eens dat bepaalde mensen zijn aangetrokken in die periode.’ Dat is Theo’s goed recht. Maar daar sta ik niet achter, want je moet wel verder.’  

Reageren op dit bericht