Ajax-voorzitter Uri Coronel heeft Johan Cruijff onder uit de zak gegeven. Het clubicoon verklaarde eerder deze week dat ‘sommigen meer verstand hebben van verzekeringen dan van voetbal’, waarmee hij zijn pijlen expliciet richtte op de preses van de Amsterdamse club. “Maar ik heb misschien wel meer verstand van het runnen van een onderneming dan bepaalde voetballers”, luidde de reactie van Coronel in het tv-programma Buitenhof.

“Meneer Kleisterlee (topman bij Philips, red.) weet ook niet hoe hij een televisie in elkaar moet zetten”, lichtte Coronel toe. “Maar hij weet wel hoe hij een onderneming moet leiden. Zo is het bij Ajax ook. Mijn taak is om toe te zien hoe de directie en de hele organisatie het doet. Nee, het product Ajax is momenteel niet top. Dat kan ik mij absoluut aantrekken. Maar ik bestrijd dat het een puinhoop is bij Ajax.”

Woensdag komt de ledenraad van Ajax bijeen in de hoop enkele plooien glad te strijken of misschien zelfs scheuren te dichten. Cruijff lijkt echter weinig water bij de wijn te willen doen. “Er moet nu iets gebeuren. Anders is opnieuw een seizoen verloren. Ajax is momenteel een drama. Je bent blind als je dat niet ziet”, verklaarde hij enkele dagen geleden nog.
 

Reageren op dit bericht