Cruijff beschikbaar voor Ajax

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 december 2015 09:26 – Bron: Telesport

Johan Cruijff houdt zichzelf beschikbaar voor Ajax, ondanks dat hij een maand geleden zijn adviseurschap naast zich heeft neergelegd. Voorwaarde is wel dat tijdens de ledenvergadering van aanstaande donderdag het huidige bestuur wordt weggestemd. “Moet er iets worden opgelost, dan ben ik bereid er te staan. Maar alleen als iedereen erachter staat”, aldus de Amsterdammer in zijn column in De Telegraaf.

Cruijff vindt dat Ajax moet leren van de afgelopen jaren om de volgende stap te kunnen zetten. “We zijn met zijn allen aan iets nieuws begonnen en je weet van tevoren dat er dingen niet meteen goed gaan. Belangrijk dan vooral is dat je van de fouten leert en elkaar helpt om het beter te doen. Daar is geen sprake van geweest. Er wordt te veel politiek bedreven en dat gaat ten koste van de club.”

El Salvador wil ook dat Ajax weer een échte voetbalclub wordt. “Ik heb geen verstand van aandelen, maar misschien bestaat er toch een mogelijkheid om Ajax van de beurs te halen. We moeten van de situatie af dat de club in handen is van mensen die in het voetbal terecht zijn gekomen, maar eigenlijk niet met het voetbal te maken hebben. Ik heb inmiddels met twee rvc’s te maken gehad en mijn ervaringen zijn ongelooflijk negatief.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.