Cruijff blij met samenwerking De Boer en Jonk

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 30 november 2015 10:08 – Bron: De Telegraaf

1378927649

Johan Cruijff is erg te spreken over Frank de Boer. Hij ziet dat de hoofdtrainer van Ajax goed samenwerkt met Wim Jonk, dat wordt bevestigd door de speelminuten die Donny van de Beek en Vaclav Cerny krijgen. “Met het selecteren van A-junioren laat De Boer zien dat hij het begrijpt. Want er kan onder leiding van Wim Jonk wel worden opgeleid, maar als de hoofdcoach de jeugd links laat liggen, heeft al het werk op de Toekomst nog geen effect.”

Volgens Cruijff heeft het tweetal voor zo’n 80 miljoen euro aan opbrengsten voor de club gezorgd, door de goede samenwerking onderling. Hij is er nog steeds verbolgen over dat Ajax van plan is om Jonk te ontslaan. “Als nu blijkt dat de hele financiële gezondmaking grotendeels te danken is aan de samenwerking tussen Jonk en De Boer, hoe kan je dan vijftig procent van de succesformule buiten de deur zetten?”

Cruijff benoemd ook nog het niet verlengen van het contract van Michael Kinsbergen afgelopen zomer. Hij wilde juist dat het contract van Kinsbergen wel zou worden verlengd, mede omdat hij ervoor zorgde dat met Ziggo een topsponsor werd gecontracteerd. “De directeur en hoofd jeugdopleiding zijn nu ontslagen. Twee mensen die Ajax geholpen hebben er financieel weer bovenop te komen. Is het dan vreemd dat ik denk dat ik gepiepeld word?”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.