Cruijff blijft Jonk steunen, baalt van Van Duivenbode

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 november 2015 09:29 – Bron: Telesport

1378927649

De fluwelen revolutie van Johan Cruijff bij Ajax begint langzaamaan af te brokkelen. Cruijff zelf heeft al langer door en ziet het van afstand toe. “Om niet meteen weer heibel te maken, wilde ik dat een ander dit zou bekijken. Daarom heb ik Ling gevraagd, omdat hij niet alleen verstand van voetbal heeft, maar ook van hoe je een voetbalbedrijf moet runnen. Hij heeft een uitstekend rapport samengesteld en daar was de RvC het ook over eens. Om daarna toch een andere weg in te slaan. Tscheu is iemand die je niet moet flikken, dan is hij weg. Dat is ook gebeurd”, schrijft hij in De Telegraaf.

Deze week kwam er opnieuw ophef toen Ajax een persbericht naar buiten bracht dat de wegen van de club en Wim Jonk zullen gaan scheiden. Jonk is het daar zelf echter niet mee eens en werkt niet mee aan een vertrek. “Het is omdat Wim zich er niet bij neerlegt, anders had ik het voor gezien gehouden. Nu blijf ik hem steunen, omdat het niet zo kan zijn dat de klokkenluider sneuvelt en de rest onder mijn paraplu doorgaat op de ingeslagen weg. Zeg dan gewoon, we zien jouw visie niet zitten. Niet wat er nu gebeurt. Vertellen dat je erachter staat, maar ondertussen het anders invullen.”

Cruijff is nog altijd blij Jonk. Des te minder met RvC-lid Theo van Duivenbode. “Je hoopt dat iedereen doet wat we hebben afgesproken, maar dat is dus niet zo. De directie en de RvC moeten het plan uitvoeren, het technisch hart helpen en de boel bewaken. Daarvoor zitten zij er, maar dat is allemaal niet gebeurd. Theo is met alles akkoord gegaan, maar ik hoor niets meer van hem. Het laatste contact is denk ik van juli. Jonk is de enige die regelmatig belt. Die beseft ook dat het op de toekomst allemaal beter kan, maar hij is wel bezig om de veranderingen door te voeren, zoals die zijn afgesproken. Dat gaat steeds meer de goede kant op.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.