Cruijff en Bosz: “Ik denk dat er wederzijds respect was”

Jordi Cruijff kijkt vooruit op de Europa League finale Ajax – Manchester United. De technisch directeur van Maccabi Tel Aviv heeft een verleden bij beide clubs. Bij Ajax was hij als jeugdspeler actief en tussen 1996 en 2000 stond hij bij United onder contract. Peter Bosz, nu trainer van Ajax, was een jaar geleden werkzaam onder de zoon van Johan.

Enkel weken voor zijn overlijden kwam Johan Cruijff nog even langs bij zijn zoon. Cruijff en Bosz hadden ook een ontmoeting met elkaar. “Ze hebben heel wat uurtjes samen over voetbal gesproken”, zegt Jordi Cruijff tegen de NOS. “Ik denk dat er wederzijds respect was.” Eind 2015 haalde de technisch directeur Bosz naar Israël. “Hij zei: goede keuze, maar die kun je nooit halen. Zo’n soort opmerking maakte hij. Maar ik ben vol voor Peter Bosz gegaan. Mijn vader was trots toen het gelukt was.”

Dat Bosz nu met Ajax in een Europese finale staat wekt geen verbazing bij Jordi. “Het is niet verbazingwekkend als je weet dat Ajax altijd wel kwaliteit in het elftal heeft en dat Bosz als trainer bepaalde ideeën over voetbal heeft. Ajax wist natuurlijk ook dat hij goed bij de club paste. Een jonge ploeg, leuk voetbal, en onder Peter Bosz die natuurlijk hier heeft gezeten. Dat is ook goed voor Maccabi.” Jordi lijkt dus wel een voorkeur te hebben voor Ajax. “Manchester United is een club van honderden miljoenen, Ajax een opleidingsclub die steeds weer spelers moet laten gaan die op hun top zijn. Als Ajax wint, wint de romantiek. Net zoals Leicester vorig jaar tegen alle verhoudingen in Engels kampioen werd. Wie heeft in het begin van het seizoen gezegd dat Ajax de Europa League-finale zou halen…?”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.