Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 29 september 2009 14:50 – Bron: Algemeen Dagblad

Johan Cruijff neemt in de komende weken een besluit of hij terug zal keren als bondscoach of niet. De oud-trainer van Ajax en FC Barcelona heeft van de Catalaanse voetbalbond een uitnodiging gekregen om de nationale selectie onder zijn hoede te nemen. Het Catalaanse elftal is echter een ‘spek-en-bonen-elftal’ en doet niet mee aan grote toernooien. De selectie speelt meestal één vriendschappelijke wedstrijd per jaar, rond de Kerstdagen, tegen een soms grote tegenstander.

Voor de komende 22 december hebben Brazilië, Argentinië en Engeland echter al de uitnodiging afgewezen. De bond wacht nog op een antwoord van onder andere Nederland.

Het enige wat Cruijff hoeft te doen is een ochtend-training voorbereiden en de wedstrijd. Daarnaast zou hij de rest van het jaar de spelers een beetje moeten volgen, wat geen zware baan is, met Catalanen als Xavi, Puyol, Piqué, Bojan Krkic (FC Barcelona), Fabregas (Arsenal), Riera (Liverpool) en de (oud-)Ajacieden Gabri, Oleguer en Luque. Cruijffs eigen zoon Jordi heeft regelmatig voor Catalonië gespeeld.

Volgens de bond is er al een principe-akkoord bereikt met de Foundation van Cruijff.  

Reageren op dit bericht