Cruijff: ‘Klaassen en Van de Beek moeten te veel doen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 december 2015 09:54 – Bron: Telesport

1448353584

Johan Cruijff is van mening dat talenten als Davy Klaassen en Donny van de Beek op dit moment teveel werk moeten verrichten op het middenveld van Ajax. “Zeker als je met de kwaliteiten van Ajax in de Eredivisie speelt. Als ik nu zie hoeveel grote talenten als Klaassen en Van de Beek lopen, dan moeten deze jongens tegen zichzelf in bescherming worden genomen”, aldus de Amsterdammer in De Telegraaf.

“Het probleem is dat ze alle twee zoveel zien, dat ze vanuit hun verantwoordelijkheid richting het team vaak gedwongen worden om meer te lopen dan nodig zou moeten zijn. Ook omdat anderen minder snel reageren op wat zij doen. Omdat anderen vergeten om naar de bal te blijven kijken of niet in staat zijn een bal goed in te spelen of aan te nemen, moeten types als Klaassen en Van de Beek te veel doen. Zo worden talenten uiteindelijk opgeblazen”, stelt Cruijff in zijn column.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.