Cruijff: ‘KNVB scherper geweest dan clubs’

Geschreven door Kevin Benning – Uitgave: 10 juni 2013 16:48 – Bron: Voetbalcentraal

“Ik vind het mooi om te zien hoe de Aziaten reageren op het Nederlands elftal” aldus Johan Cruijff in zijn colum in De Telegraaf. “Wat dat betreft ben ik het helemaal eens met de opmerkingen, dat onze clubs in het Verre Oosten kansen hebben laten liggen. De KNVB is wat dat betreft scherper geweest.”

Cruijff plaatst echter ook een kanttekening bij de trip door Azië. Er moet namelijk ook rekening gehouden worden met de belasting van de spelers. “Want als het bij Feyenoord of welke andere Oranje-leverancier straks niet loopt, dan heeft uiteindelijk ook het Nederlands elftal daar last van.”

In het oplossen van die kwestie ziet Cruijff een rol weggelegd voor de KNVB. “Van daaruit moet de boel, vooral uit fysiek oogpunt, worden ingevuld. Dan zou zomaar kunnen blijken dat het voortaan beter is om niet in de zomer maar tijdens de winterstop naar Azië te gaan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.