Geschreven door Nooroel Imamdi – Uitgave: 01 oktober 2012 09:44 – Bron: De Telegraaf

Ajax staat woensdag voor een zware opgave in de Champions League. In het tweede duel van de groepsfase komt grootmacht Real Madrid op bezoek. Volgens Johan Cruijff kan de Nederlandse kampioen ook bij verlies winst boeken.

El Salvador verwacht een heel gemotiveerd Real Madrid. “De ploeg staat in de competitie op een behoorlijke achterstand en één van de leuningen waar Real zich nog aan vast kan houden is de Champions League. Ga er daarom maar vanuit dat ze woensdag tot het randje zullen gaan en daar moet Ajax in mee gaan.”

Cruijff zag Sevilla afgelopen weekend een voorsprong van 2-1 uit handen geven tegen FC Barcelona. Dat is volgens de oud-voetballer hoe het niet moet. “Zeker als het in het begin niet meezit, zal Real gaan provoceren en de druk opvoeren. Daarom is het essentieel dat de ploeg geconcentreerd blijft en vooral het positiespel goed uitvoert. Dan ben je ook in staat om foute passes zelf te corrigeren. Als Ajax ook daarin stappen maakt, dan is dat toch winst. Zelfs als je niet zou winnen.”  

Reageren op dit bericht