Cruijff: ‘Oud-spelers hebben ook tekortkomingen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 september 2015 13:51 – Bron: De Telegraaf

1378927649

De fluwelen revolutie heeft ertoe geleid dat oud-spelers als Marc Overmars, Dennis Bergkamp, Frank de Boer en Wim Jonk een belangrijke rol vervullen binnen Ajax. Het technisch hart is echter niet volmaakt en stuitte al regelmatig op problemen. Niet gek, vindt Johan Cruijff. “Bij die oud-spelers zijn de basiskwaliteiten prima, alleen zijn er tekortkomingen aan de oppervlakte gekomen waar ze weinig aan kunnen doen, omdat ze er nooit mee te maken hebben gehad.”

Cruijff vindt dat geen probleem. “Alleen moeten ze wel onderkennen dat ze soms hulp nodig hebben. Dat is onvoldoende gebeurd en daar worden nu extra mogelijkheden voor geboden”, doelt hij op de wijzigingen in het bestuur, waardoor Edwin van der Sar nu toezicht houdt op het technisch hart. “Het is nu aan hen hoe ze daar gebruik van gaan maken”, aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

El Salvador krijgt vaak kritiek over het feit dat hij zelf geen zitting neemt in één van de bestuurlijke functies binnen Ajax. “Ik heb vooral geprobeerd voorwaarden te scheppen en dan is het aan de nieuwe generatie Ajacieden om vanuit een gezamenlijke visie de toekomst van de club in te vullen. Omdat ook ik het eeuwige leven niet heb, is het juist essentieel dat een andere generatie dat uitvoert.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.