quote: Shevo
[…]

je vindt De Boer niet goed genoeg?

Waar zeg ik dat ik De Boer niet goed genoeg vindt?
Volgens mij heb ik het uberhaupt niet over de positie van hoofdtrainer

Het gaat hier om de technische portefeuille in de RvC i.c.m. een technisch directeur die de lijn die door de RvC wordt uitgezet in dagelijks beleid omzet. Dat betekend dus dat deze twee posities moeten samenwerken en op één lijn moeten zitten.

Hiddink is in beeld voor de positie in de RvC en dus moet je er in dat geval voor zorgen dat je een TD aanstelt die goed kan functioneren i.s.m. Hiddink. Van Gaal is dan geen goede keuze, omdat het ego van Van Gaal hier te groot voor is. Bovendien zullen hij en Cruijff hun ruzie nooit meer bijleggen (of Van Gaal moet radicaal veranderen) en dan kies ik toch liever voor de lijn Cruijff dan dictator Louis momenteel.

Frank Arnesen past dan bijvoorbeeld veel beter in het profiel. Hij kent Ajax, is oud-speler, ligt goed bij Cruijff en heeft in het verleden succesvol met Hiddink samen gewerkt. Bovendien zullen zij in nauwe samenwerking met Cruijff te werk gaan en is de drang naar een grotere club of het grote geld niet meer aanwezig, omdat zij dit reeds achter de rug hebben. Dan kun je dus vorm geven aan lange termijn beleid waarbij de clubcultuur, mede ook door het platform dat Cruijff op wil zetten, gewaarborgd is. Bovendien haal je met deze twee een gigantisch netwerk binnen.

Dus waar ik precies een waardeoordeel geef over De Boer is mij onduidelijk. Ik denk dat we in hem een sterke trainer hebben gevonden die de Ajax-cultuur als geen ander kent. Of hij inmiddels genoeg bagage heeft zal nog moeiten blijken, maar de eerste tekenen zijn positief en smaken naar meer.

Reageren op dit bericht