Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 07 december 2010 09:40 – Bron: De Telegraaf

Johan Cruijff verwacht niet dat de huidige crisis bij Ajax opgelost wordt door het vertrek van Martin Jol. De trainer stapte gisteravond op bij de Amsterdammers. Oud-speler en thans jeugdtrainer Frank de Boer vervangt hem voorlopig. “Ik hoop niet dat deze actie ingegeven is om tijd te winnen”, zegt de legendarische nummer veertien aan De Telegraaf. “Als je de ene kapitein op het schip vervangt door een ander, los je het probleem niet op.”

“Het probleem is nu eenmaal veel breder”, meent Cruijff. “Frank de Boer moet nu ook een breed gedragen steun krijgen vanuit de club. Ajax is een voetbalclub, daar moeten mensen met voetbalverstand de grote lijnen gaan bewaken.” Uri Coronel had volgens het dagblad na afloop van de vergadering van de ledenraad een gesprek met Cruijff. Volgens de Ajax-voorzitter was het een zeer constructieve bijeenkomst.
 

goed zeg, Cruijff precies napraten, heb je ook nog een eigen mening hierover??????? zoals waarom moet dan dan volgens jou????? je zet wel neer naar mijn mening zijn dit……enz maar WAAROM dan???????
dit stukje is gewoon gekopieerd!
ik ben het niet helemaal met hem eens, ik vind dat hij ook wel een grote mond heeft en lekker makkelijk kan praten vanuit zn stoel. laat m zelf eens wat laten zien dan, (en ja hij heeft wel vaak gelijk maar woorden EN daden he niet alleen woorden)

quote: Jaygo
Ik ben het met Cruijff eens.

Er moet een oud-ajacied in de Directie (als Technisch Directeur)
Er moeten 1 of 2 oud-ajacieden in de Raad van Commisarissen
En er moeten 8 oud-ajacieden in de Ledenraad.

8 leden van de 24-koppige Ledenraad worden op 14 december gekozen. Het moment om de oud-ajacieden er in te krijgen.
De ledenraad stelt het 3-koppige verenigingsbestuur aan (die automatisch ook 3 van de 5 leden van de Raad van Commisarissen vormen) waar Uri Coronel momenteel voorzitter van is. In dit bestuur en de RvC moet minimaal een oud-ajacied op de voetbaltechnische zaken gaan toezien (bij voorkeur Cruijff en/of van Duivenbode).
Als laatste dient er een Technisch Directeur aangesteld te worden ipv een Commercieel Directeur (van der Aat). Kandidaten zijn in mijn ogen Danny Blind en Frank Arnesen.

 
[Bewerkt door suusw_27 op 07-12-2010 om 20:59]

Reageren op dit bericht