Daley Blind: ‘Als speler wil je iedere prijs winnen’

Ajax strijdt zaterdagavond om 18:00 uur tegen PSV voor de Johan Cruijff Schaal. Deze wordt vaak als derde prijs van Nederland gezien na het landskampioenschap en de beker. Voor Daley Blind is het echter niet een veredelde oefenwedstrijd. “Ik ben blij dat ik ‘m al een keer heb gewonnen (in 2013, red.), maar dat maakt de honger niet minder groot. Het is gewoon een prijs die je op je cv wil bijschrijven, als speler wil je iedere prijs winnen.”

In gesprek met Ajax TV vertelt Blind dat hij niet snapt dat de Johan Cruijff Schaal wordt gebagatelliseerd. “Je bikkelt een heel jaar om in deze finale te staan. Je wil gewoon op dat bordes staan en die schaal omhoog houden, in plaats van een erehaag te moeten maken voor de tegenstander”, aldus de centrumverdediger die vindt dat PSV goed voor de dag komt. “Ik denk dat PSV een ontzettend sterke voorhoede heeft. De verdediging is iets gewijzigd, daarin zullen ze nog wat moeten zoeken en de balans moeten vinden.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.