Daley Blind: ‘Een dure les’

Daley Blind begon tegen Standard Luik voor het eerst sinds zijn terugkeer in de basis. Hij zag zijn ploeg in de eerste helft goed spelen, maar over het spel na rust is hij ontevreden. “In de eerste tien minuten van de tweede helft creëren we nog genoeg kansen. Daarna zijn we niet echt aan voetballen toe gekomen en kwamen we er niet goed uit. Zij creëerde een extra man op het middenveld we wisten niet goed hoe we dat moesten stoppen. Het is een dure les want je krijgt er twee tegen”, zegt hij voor de camera’s van Ziggo.

Hoewel Ajax voor rust een 0-2 voorsprong te pakken had, denkt Blind dat de Belgen ook toen al hadden kunnen scoren. “Ook in de eerste helft kregen hun te vaak de kans om te schieten vanuit de tweede lijn, de tweede helft ook alleen dan vliegt hij er wel in. Dan weet je dat het stadion gaat leven, dat mag gewoon niet gebeuren. Het is een wijze les, we moeten het thuis gewoon afmaken, geen paniek. Het lukte ons niet om de tweede helft te doen wat de trainer wilde, dat is iets waar we van moeten leren en volgende week beter moeten doen”, aldus de centrumverdediger.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.