Daley Blind: ‘Een solide overwinning’

Daley Blind reageerde gematigd tevreden na de 0-2 zege op ADO Den Haag. “We hebben redelijk wat grote kansen gecreëerd in de eerste helft en dan moeten we er denk ik drie maken. In de tweede helft kwam het op knokken aan, werd er niet meer echt goed voetbal gespeeld, kregen we weinig kansen en hielden we de bal niet goed vast. Ondanks dat gaven we ook bijna niks weg, dus dan is het een solide overwinning.”

Ajax kreeg voor rust een aantal honderd procent kansen die niet werden benut door onder meer Hakim Ziyech en Quincy Promes. Blind baalde daarvan, maar neemt zijn ploeggenoten ook in bescherming. “Soms heb je van die dagen ertussen zitten en zij weten zelf ook wel dat ze de kansen moeten afmaken. Dus dat hoeven we verder ook niet te benadrukken.” Tegelijkertijd speelde de verdediger zelf een goede wedstrijd. “Ik zat er wel lekker in vandaag en voelde me goed. Ik probeerde wat rust in het spel te brengen en dat ging vandaag goed, dus dat is wel lekker.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.