Daley Blind: ‘Hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt’

Daley Blind reageerde realistisch na de moeizame 2-4 zege op PEC Zwolle. “We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. Met een slordigheidje breng je ze terug in de wedstrijd en dan ruiken ze bloed”, aldus de verdediger na afloop tegenover FOX Sports. “We hadden het helemaal onder controle, maar één foutje kan de tegenstander weer wakker maken.”

Ajax kwam al snel op een 0-3 voorsprong, maar liet Zwolle terug in de wedstrijd komen tot 2-3. “Ik denk dat we in de eerste helft kansen hadden om nog verder uit te lopen, die maakten we niet. Zij kwamen de tweede helft het veld op met de gedachte dat er nog wat te halen viel, dus moesten we vol aan de bak. In de tweede helft zochten we veel te veel de lange bal. Op het eind probeerden we meer de rust te bewaren en maken we gelukkig de 2-4 en toen was het binnen.”

De aansluitingstreffer van Zwolle viel toen Ajax met tien stond, omdat Edson Alvarez lang werd behandeld aan de zijlijn en lang werd gewacht met wisselen. “Op dit niveau met tien man spelen kan fataal zijn. Wat er precies gebeurde weet ik niet, maar de volgende keer moet het sneller. Wij wisten in het veld ook niet wat er precies ging gebeuren. Je komt wel vaker met tien man te staan, maar zes minuten is wel erg lang.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.