Daley Blind: ‘Het komt niet vanzelf aanwaaien’

Ajax ging zondag met 1-0 onderuit bij Heracles Almelo en Daley Blind reageerde na afloop realistisch. “We waren vandaag niet goed genoeg en creëren te weinig grote kansen”, is zijn eerste reactie in gesprek met FOX Sports. “We spelen met veel risico in balbezit en als je ‘m dan snel verliest, dan staat het open. Dat moeten wij onszelf aanrekenen, ik mijzelf ook. De tegengoals was mijn fout, daar loop ik niet voor weg.”

De Amsterdammers zitten niet in hun beste vorm, maar zorgen maakt Blind zich allerminst. “Nee, ik maak mij niet zo snel zorgen. Vorig jaar hebben wij ook fases gehad waarin we slecht speelden. Wij weten wat we kunnen en daar moeten we weer naar toe. Daar moeten we keihard voor knokken, want het komt niet vanzelf aanwaaien. Maar we zijn duidelijk niet in beste doen. Als het niet met goed voetbal kan, dan moet je knokken.”

Voor de verdediger is het zijn tweede volledige wedstrijd in een paar dagen tijd. Hoe gaat nu medisch gezien met Blind? “Ik voel me persoonlijk goed, maar het is mentaal wel een zware periode voor mij. Er komt veel druk op mij af. Ik wil er ook gelijk staan voor het team en die druk leg ik mezelf ook op. Dat was de afgelopen wedstrijden vaak positief, en vandaag was dat van mijn kant onder maat. Maar donderdag sta ik er weer.” Blind kent verder klachten. “Het is medisch verantwoord en ik voel mij goed, maar ik ben nog niet zo wedstrijdfit als dat ik was.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.