Daley Blind: ‘Ik dacht wel: het zal toch niet…’

Ajax won zaterdagavond met 2-0 van FC Groningen, maar de Amsterdammers kwamen pas in de 76e minuut op voorsprong. “Ik heb wel even gedacht: gaat ie nog vallen. We hadden 36 doelpogingen, dat is wel aardig. In de eerste helft hadden we wel één of misschien wel meer doelpunten kunnen maken. Naar mate  de tijd vordert denk je wel ‘het zal toch niet’, maar hij viel gelukkig op tijd”, aldus Blind in gesprek met FOX Sports.

De verdediger had in plaats van Edson Alvarez nu Donny van de Beek voor zich. Hoe beviel dat? “Het maakt mij niet uit of Van de Beek of een ander voor mij staat. Het kan per wedstrijd anders zijn. Bij Donny weet je dat hij toch wat vaker de diepte zoekt en dan mis je hem in de opbouw. Maar als je vaak op de helft van de tegenstander speelt, heb je de ruimte om te gaan. Tegen andere ploegen heb je soms een andere middenvelder nodig. Ons team is goed in balans met jongens die verschillende posities heel goed kunnen invullen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.