Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 februari 2013 13:19 – Bron: Sport Promotion

Daley Blind debuteerde woensdag in het Nederlands Elftal. De Ajacied maakte deel uit van de verdediging die door de Italianen werd geroemd. “Dat is leuk om te horen. We hebben inderdaad weinig kansen weggegeven. Wij wisten trouwens ook goed wat hun zwakheden waren en dat wij op ons sterkst zijn als we veel in balbezit komen.”

De linksback was opgetogen over het spel en zijn debuut. “We hebben laten zien dat we durfden te voetballen en we hebben veel kansen gecreëerd. Ik heb in het veld echt genoten”, aldus de Ajacied tegenover Sport Promotions. “Ik heb gewoon mijn best gedaan. Het ging wel lekker, ja, alleen is het jammer dat de Italianen in de slotfase nog tegenscoorden en wijzelf vóór die goal de wedstrijd niet al beslist hadden.”

Blind kreeg aan het begin van het seizoen nog veel kritiek te verduren, maar is intussen vaste waarde bij Ajax en dus ook international. “Ik heb eigenlijk altijd vertrouwen in mezelf gehouden. Er is in mijn spel ook een constante stijgende lijn zichtbaar. En die lijn wil ik blijven doortrekken.”  

Reageren op dit bericht