Daley Blind: “Met een goed gevoel richting PAOK”

Ajax won zaterdagavond zonder enige problemen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Emmen hield in de eerste helft de schade nog wel beperkt, maar moest lijdzaam toezien hoe de Amsterdammers in de tweede helft uitliepen naar een 5-0 overwinning. Na afloop was Daley Blind tevreden over de eenvoudige zege, maar zag hij ook verbeterpunten.

In gesprek met FOX Sports liet Daley Blind weten dat Ajax een prima wedstrijd speelde, maar dat er nog genoeg aandachtspunten zijn. “We probeerden in de eerste helft vaak te snel de beslissende pass te geven. Dan moeten we eigenlijk meer geduld bewaren. Gelukkig deden we dat in de tweede helft beter waardoor we Emmen echt konden terugduwen op hun eigen helft.”

Het duel tegen Emmen valt tussen twee belangrijke wedstrijden tegen PAOK. Afgelopen dinsdag werd het in Griekenland 2-2 en dus moet Ajax het karwei thuis afmaken. Daar helpt deze eenvoudige overwinning zeker aan mee. “We gaan nu met een goed gevoel die wedstrijd in, maar we zijn er nog niet. We moeten dinsdag op ons best zijn om door te gaan,” aldus Daley Blind.

Ook reageerde de middenvelder nog even op de contractverlengingen van Ziyech en Neres. “Dit is goed nieuws. Het zijn beiden fantastische spelers en het is ook een goed signaal van de club.” Vervolgens volgde de vraag of Blind zelf ook niet graag wil bijtekenen. “Dat is niet aan mij, maar aan de club. Maar ik heb het enorm naar mijn zin en als Ajax komt ga ik zeker in gesprek,” aldus Blind.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink