Daley Blind over hattrick: ‘Dat kan ik weer afvinken’

Daley Blind maakte zondagmiddag tegen De Graafschap een zeer onverwachtse hattrick tijdens de 8-0 thuiszege. “Ik heb nog nooit een hattrick gemaakt, dus dat kan ik weer afvinken. Als centrale verdediger ben je er niet echt mee bezig, maar op het einde ging ik nog een keer mee naar voren om misschien toch die hattrick te maken, toen kwam die eerst nog op de paal en daarna was het niet kijken maar schieten en die ging erin. Dat was mooi”, zegt hij tegen FOX Sports.

De wedstrijd was een verschil van dag en nacht in vergelijking met afgelopen woensdag tegen Bayern München. Hoe lastig is dat? “Het is een wereld van verschil als je het vergelijkt met de Champions League. Je moet ‘m nog wel winnen en het is goed dat we dat met 8-0 doen en meer kan je er niet van maken. Je probeert het tempo hoog te houden en we waren, op een grote kans tegen na, oppermachtig. Het is knap dat we onszelf elke wedstrijd weer kunnen prikkelen, want in dit soort wedstrijden ben je vaak zelf je grootste tegenstander en daar moeten we voor waken. Wij kunnen ons geen puntenverlies veroorloven.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.