Daley Blind Lasse Schöne

Daley Blind: ‘Prima verstandhouding tussen spelers en trainer’

Daley Blind keerde afgelopen zomer terug bij Ajax en kreeg daarbij natuurlijk direct te maken met Erik ten Hag. In de media wordt weleens gesuggereerd dat Ten Hag en de spelers niet vaak op een lijn zitten, maar dat ontkend de international volledig. “Ik vind hem een heel goede trainer, qua visie en in de omgang”, zegt Blind in gesprek met Voetbal International. “Vanaf het eerste moment merk ik dat er een gezonde en goede wisselwerking is, waarbij we op een open manier met elkaar communiceren.”

De spelers krijgen de vrijheid hun zegje doen bij Ten Hag. “Als ik of wij iets vinden, of ergens een gedachte over hebben, kunnen we dat bij hem aankaarten. Andersom weet hij ons ook mee te nemen in zijn plannen en zijn visie. Bij deze trainer zit overal een idee achter en hij kan dat goed overbrengen. Over vorig seizoen kan ik niet oordelen, daar was ik niet bij, maar sinds ik half juli bij Ajax kwam, merk ik een prima verstandhouding tussen de spelers en de trainer. De manier van opbouwen, van druk zetten, de eenheid die we vormen, dat is het succes van ons allemaal. Van de staf, de spelers, het klopt gewoon.”

Intussen doet Ajax nog op drie fronten mee voor een prijs, tot tevredenheid van Blind. “Ik ben teruggekomen om met Ajax een prijs te winnen. Dat is duidelijk. Ik wil heel graag kampioen worden, de achterstand is overbrugbaar, maar ik heb de beker ook nog nooit gewonnen in Nederland. Dat is ook een doel, net zoals we met de knock-outfase van de Champions League nog een extra uitdaging hebben.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.