Daley Blind

Daley Blind vindt Manchester United favoriet

Daley Blind vindt dat Manchester United de Europa League finale tegen Ajax in gaat als grote favoriet. “Het verschil in begroting kent iedereen wel”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf. “Manchester is een fantastisch grote club, met fans over de hele wereld. Qua spelers hebben wij wat meer ervaring. Sommigen hebben de Champions League gewonnen”, analyseert hij zijn eigen ploeg.

Toch zullen de Engelsen dit Ajax niet onderschatten volgens de oud-Ajacied. “Iedereen heeft ongetwijfeld wat meegekregen van Ajax – Olympique Lyon. Ik denk dat dat alleen maar goed is, want niet veel jongens zullen snel op zondagmiddag in de Eredivisie naar Ajax kijken. Het is goed dat iedereen heeft gezien waartoe ze in staat zijn. Niemand zal ze nog onderschatten. Ze hebben een getalenteerde en sterke ploeg. Maar dat hebben wij ook.”

Voor Blind is het een bijzondere wedstrijd tegen de club waar hij de opleiding doorliep en doorbrak in het profvoetbal. Hij gunt Ajax altijd het beste. “Ik vind het alleen maar mooi dat Ajax in de finale staat. Het wordt sowieso een hele bijzondere wedstrijd. Ik heb daar vanaf m’n zevende gespeeld. Er zijn heel veel mensen die ik ken daar”, zei hij vorige week tegenover de NOS. “Van binnen ben ik Ajacied, alleen woensdag even niet.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.