Daley Blind: ‘We hebben een hele gretige groep’

“Het voelt ontzettend goed”, was de eerste reactie van Daley Blind na zijn rentree bij Ajax tegen Sturm Graz (2-0 zege red.). “De trainer wist wel dat hij op me kon rekenen als het nodig was. Dus het is niet van tevoren gepland, maar ik ben er wel blij mee natuurlijk”, aldus de Ajacied tegenover Ziggo over zijn invalbeurt. ” Het applaus en waardering van het publiek voelt gewoon goed. Daar ben ik ontzettend blij mee, want dat zijn toch momenten waar je het voor doet, wat je niet snel vergeet en wat je met je mee brengt. Dat zijn mooie dingen.”

Blind is nu een week bij Ajax en heeft een goed gevoel gekregen. “Ik denk dat we een hele gretige groep hebben. We hebben een goede mix in de groep van jong en oud. We hebben ook ervaring in de ploeg en nu moeten we er voor zorgen dat we allemaal dezelfde kant op kijken en voor iets moois gaan zorgen. Vandaag is een eerste goede stap gezet, maar het is nog niet afgelopen en we moeten dus weer klaar zijn voor de komende wedstrijd.”

Blind is één van de ervaren spelers in de ploeg en probeert dat over te brengen, maar doet dat niet geforceerd. “Je probeert gewoon te helpen waar het kan. Het is niet zozeer dat je gaat zeggen hoe het moet, dat totaal niet. Het gaat gewoon natuurlijk. Je helpt jongens waar mogelijk is en praat in het veld waar het kan. Zo hoop je dat de jongens het oppikken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.