Daley Blind: ‘We zijn hier heel goed weggekomen’

Daley Blind reageerde opgelucht na afloop van de moeizame 1-2 zege van Ajax bij RKC. “Ik denk dat dit één van onze slechtste wedstrijden van de afgelopen twee jaar is”, stelt de verdediger vanuit Waalwijk voor camera’s van FOX Sports. “Ik denk dat we gewoon heel goed zijn weggekomen.”

Waarom had Ajax zoveel moeite met RKC? “We stonden gewoon niet goed. Wij waren organisatorisch vanaf het begin niet scherp, we wonnen geen enkele tweede bal. RKC speelde vaak de lange bal, die pakten wij niet op. Wij wisten daar niet het goede antwoord op”, analyseert de international.

Blind is ondanks de matige pot wel blijf met drie punten. De volgende tegenstander is Chelsea in de Champions League. “Soms heb je deze dagen ertussen, dan moet je gewoon winnen en dat hebben we gedaan. We hebben lekker zand in de ogen gestrooid voor Chelsea.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.