Daley Blind: ‘We zijn tot het einde blijven knokken’

Ajax plaatste zich donderdagavond voor de achtste finales van de Europa League door Lille uit te schakelen. De Amsterdammers wonnen uit al met 1-2 en ook de return in de Johan Cruijff ArenA werd met 2-1 gewonnen. Makkelijk werd het Ajax echter niet gemaakt. “We zijn tot het einde van de wedstrijd blijven knokken en we laten de laatste tijd zien dat we strijdbaar kunnen zijn tot het einde”, zegt Daley Blind na afloop tegen ESPN.

“Of het moeizaam ging? Dat wil ik niet zeggen, maar je weet dat zij meer druk gaan zetten en dat maakt de opbouw wat moeilijker. Al met al hebben we heel weinig grote kansen weggegeven.” Uit een corner kopte Davy Klaassen Ajax op voorsprong. Daarvoor ging een blok van Blind op oud-Ajacied Sven Botman vooraf die naar de grond ging. “Volgens mij liep hij tegen me aan. Ik zit de laatste vaak in de gym dus misschien is dat het”, grapt Blind. “Nee, ik weet het niet. Ik deed eigenlijk niet zoveel. Ik denk dat de scheidsrechter goed heeft gezien dat het geen vrije trap was.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.