Daley Blind: “Wij als groep staan in elk geval volle bak achter onze trainer”

Volgens Daley Blind zit het in de spelersgroep van Ajax wel goed. De laatste tijd zijn er wat irritaties te zien bij de Ajacieden. Dusan Tadic zette publiekelijk Sergiño Dest op zijn plek. Ook Hakim Ziyech leek, sinds zijn bekendgemaakte zomertransfer naar Chelsea op het eerste oog wat minder gemotiveerd dan anders.

“Ja, dat is als hij wordt gewisseld. En verder vind ik dat je op het veld best af en toe boos kunt zijn op elkaar”, zegt Blind in Voetbal International over Ziyech. “Om elkaar scherp te houden. Dat betekent niet direct dat je buiten het veld ruzie met elkaar hebt. Hakim is goed met iedereen. Hij is verder heel kritisch op zichzelf en op het spel van Ajax en hij is iemand die die ontevredenheid laat blijken.” Dat geldt niet alleen voor Ziyech, maar voor alle selectiespelers. “Ik heb het idee – dat leeft bij mij in elk geval – dat het onderling goed zit en we een hechte groep zijn”, zegt de dertigjarige Ajacied. “Ja, ook een groep die elkaar de waarheid durft te vertellen. Dat hebben we de laatste weken echt wel gedaan.”

Ook Ajax-coach Erik ten Hag zit volgens de Oranje-international nog vast in het zadel. “Wij hebben samen met deze trainer een fantastisch anderhalf jaar beleefd. We hebben voetbal gespeeld waar heel de wereld van genoot, wijzelf ook. De chemie tussen spelers en staf is goed. Je ziet dat wij keihard willen werken. Bij teams waar de chemie tussen spelers en trainer niet goed is, zie je juist dat de werklust verdwijnt. Dat is bij ons niet het geval. Dat voel ik in elk geval niet. Wij als groep staan in elk geval volle bak achter onze trainer. Daar is wat mij betreft geen discussie over mogelijk.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.