Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 december 2011 13:47 – Bron: Ajax.nl

Daley Blind heeft er alle vertrouwen in dat Ajax nog meestrijd voor de landstitel. Wel moeten er dan zondag drie punten worden gepakt tegen ADO Den Haag. “Dat is inderdaad heel belangrijk”, stelt Blind. “Zoals je aan het einde van vorig seizoen hebt kunnen zien is alles dan nog mogelijk. Bovendien kunnen wij van iedereen winnen.” De linkspoot weet echter dat ADO een moeilijk te kloppen tegenstander is. “ADO is altijd een wedstrijd op zich, net zoals de uitwedstrijden daar.”

De verdediger vervolgt: “Ik verwacht dat zij erop klappen. Als wij qua fysiek en kracht evenveel kunnen brengen als zij hebben wij een betere ploeg en winnen we gewoon.” Vorig seizoen zat Blind nog op de tribune toen hij zijn medespelers met 0-1 zag verliezen van de Hagenezen. Hoe anders is het dit jaar wanneer hij normaliter in de basis zal beginnen in het centrum naast Jan Vertonghen.

Volgens verschillende media zou Blind de linksbackpositie hebben afgezworen, maar dat ontkent hij. “Ik wil daar ook spelen als er een plek over is en sluit dat helemaal niet uit zoals ik eerder heb gelezen.”

Ajax – ADO Den Haag begint zondag al om 12.30 uur en wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA.  

Reageren op dit bericht