Daley Blind: ‘Wij waren niet goed genoeg’

Ajax verloor zondag met 0-2 van AZ en na afloop kon Daley Blind maar één conclusie trekken. “Wij waren niet goed genoeg”, zegt hij tegenover de NOS. “We helpen hun in het zadel met een vroege goal en daarna loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan. We hebben eigenlijk geen echte mogelijkheden gehad, dus we hebben geen recht van spreken vandaag”, aldus de centrumverdediger.

Blind was degene die de tegengoal inleidde, waar hij vorige week ook tegen Heracles in de fout ging bij de tegengoal.  “We moeten het ook niet overdrijven. Ik heb het vaak aangegeven: ik ben de eerste die kritisch op mezelf is. Ik ga mezelf niet in de put praten hier”, zegt hij desgevraagd naar zijn fout. Blind wil vooral niet te negatief spreken. “We laten veel strijd zien, maar maken te veel kleine foutjes en er zijn weinig automatismen. Dan komen er vanzelf irritaties. We moeten positief naar elkaar blijven, hoe moeilijk het op sommige momenten ook is.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.