Daley Sinkgraven: ‘Vrienden maken er grappen over’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 08 december 2016 12:08 – Bron: Voetbal International

1470581730

Daley Sinkgraven maakt een bijzondere ontwikkeling door bij Ajax. Hij werd bijna twee jaar geleden naar Amsterdam gehaald als potentiële nieuwe spelmaker op het middenveld, maar is intussen basisspeler als linksback. “Ik wilde spelen en dan is elke speelminuut een kans om je te laten zien. Alleen als linksback had ik dat natuurlijk nooit verwacht”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Sinkgraven houdt als van origine middenvelder nu de eigenlijke linksback Mitchell Dijks buiten de basis. “We hebben nog altijd het beste met elkaar voor, maar ik kan me voorstellen dat het vooral voor Mitchell wel apart is. Dat zou ik ook andersom hebben gehad, als hij opeens als middenvelder op mijn positie zou spelen.” Zijn vrienden maken er weleens grappen over. “‘Hey simpel backje!’ hoor ik dan. Daar kan ik wel om lachen, mooie humor, ik snap het ook wel.”

Sinkgraven had een paar maanden geleden nooit gedacht op de linksback-positie te komen spelen. “Toch was de trainer gelijk heel eerlijk. Hij zei dat ik een kans kreeg en maar moest laten zien of het bij me zou passen. Het gaat nog steeds niet allemaal foutloos, daar ben ik eerlijk in, maar ik merk wel dat ik me steeds vertrouwder voel op die plek. En ja, ik begin het ook wel steeds leuker te vinden.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.