Dani de Wit: “Ajax verslaan in titelrace? Dat zou heel lekker zijn”

Dani de Wit kwam dit seizoen nog uit voor Ajax 1, maar op 30 augustus 2019 tekende de jeugdinternational een contract bij AZ. De Amsterdamse club ontving ongeveer 2 miljoen euro voor de middenvelder. De Wit doet het goed bij de Alkmaarse club.

De Wit en zijn team wist gisteren Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena met 0-2 te vernederen en hij staat nu gelijk met zijn voormalige club. “Wij waren heel goed vandaag”, zegt De Wit voor de camera van VoetbalPrimeur. “Ajax was veel aan de bal, maar in de omschakeling waren we gewoon dodelijk. We hebben heel veel kansen gecreëerd en hadden er misschien wel meer dan twee moeten maken.”

Gezien de waardeloze vorm van Ajax lijkt AZ meer dan een zomaar een titelkandidaat. “We zijn met z’n tweeën kandidaat, maar je weet hoe makkelijk je kunt verliezen, dat hebben we in de afgelopen wedstrijden wel gezien. We moeten hetzelfde blijven leveren als vandaag, dan hebben we gewoon een heel goede kans. Ajax verslaan in de titelrace? Dat zou heel lekker zijn, maar er is nog een lange weg te gaan”, aldus de 22-jarige ex-Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.