Danny Blind

Danny Blind: “Vooral de directie verdient alle credits”

Danny Blind was dertien jaar geleden, tot Erik ten Hag dit seizoen, de laatste trainer die Ajax naar de knock-outfase van de Champions League heeft geloodst. De commissaris van de Amsterdamse club deelt na het nieuwe succes de complimenten uit aan Edwin van der Sar en Marc Overmars.

“Vooral de directie verdient alle credits”, zegt Blind in gesprek met De Telegraaf. “In de hotelbar hebben we daar een klein drankje op gedronken. Dit is voor de club een fantastisch resultaat en dat mag je even vieren”, aldus de voormalige winnaar van de Champions League.

Bayern München verzwakt de concurrentie door daar de beste spelers weg te kopen. Ajax zou dat ook kunnen, maar dat lijkt niet het primaire doel van de Amsterdamse club. “Ik weet niet of dat echt het streven is. De concurrentie verzwakken is niet het uitgangspunt, het doel is een goed elftal te formeren. Een selectie die structureel de door Ajax gestelde doelen – meedoen om de landstitel en Europees overwinteren – kan halen. Als daarvoor een transfer binnen Nederland nodig is, prima.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.