Danny Makkelie: ‘De bal was uit mijn zicht’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 17 april 2016 18:31 – Bron: Ajax Life

1460910681

Danny Makkelie gaf Ajax zondag tegen FC Utrecht een strafschop die de beslissende gelijkmaker opleverde voor de Amsterdammers. Na het zien van de beelden komt de scheidsrechter tot de conclusie dat de penalty onterecht is gegeven. “Ik krijg nu natuurlijk de beelden te zien, ook van de rechterkant. Dan zie je dat Janssen eerst de bal speelt, voor hij Milik raakt. Dat heb ik zo in de wedstrijd helemaal niet kunnen zien. Ik sta links, laag te kijken. Met de kennis van nu had ik de bal niet op de stip gelegd.”

Tijdens de wedstrijd was Makkelie ervan overtuigd dat het een strafschop was. “Ik zal uitleggen hoe ik tot de beslissing ben gekomen: er komt een voorzet op Milik, ik sta links gepositioneerd en zie Janssen een tackle inzetten. Er komt op een gegeven moment een contactmoment, waarbij het been van Milik tussen de benen van Janssen vast komt te zitten. De bal is helemaal uit het zicht van mij, de bal is rechts van het duel. Het enige wat ik zie is een raakmoment/contactmoment en op basis daarvan geef ik een strafschop.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.