Daphne Koster

Daphne Koster zet punt achter voetbalcarrière

Daphne Koster zet, net als Anouk Hoogendijk, een punt achter haar voetbalcarrière. Na dit seizoen zal de verdedigster niet meer terugkeren op de voetbalvelden. Koster is met haar 36 jaar een veteraan in het vrouwenelftal. “Jarenlang heb ik veel aan de kant moeten zetten voor mijn carrière en keuzes gemaakt waar ik nu nog steeds volledig achter sta. Ik merk echter dat het me steeds meer moeite kost om bepaalde zaken aan de kant te zetten voor mijn sport”, legt Koster uit.

Koster was er vanaf het eerste moment bij dat de Ajax Vrouwen begonnen. “Op mijn 31ste kwam plotseling die mogelijkheid om de club te vertegenwoordigen na de oprichting van het vrouwenelftal. Ik heb geen moment geaarzeld, daar moest ik bij zijn. Elke keer weer dat prachtige shirt aantrekken blijft speciaal. Die klik die ik met de club heb gaat nooit meer weg, gestopt of niet. Iemand vroeg mij laatst: waar ben je het meest trots op? Na lang nadenken heb ik dan nu toch het antwoord: het spelen in het shirt van Ajax. Spelen voor Ajax is namelijk altijd een soort droom voor mij geweest.”

Het stoppen zelf valt Koster niet makkelijk. “Het was voor mij een moeilijke keuze. Uiteindelijk heeft het puur met gevoel te maken. Nu speel ik nog alles, maar vraag ik mezelf af: kan ik nog steeds doen wat gevraagd wordt? Het is ook zo dat ik wel voor de volle 100 procent voor iets wil gaan. Een bijrol zie ik niet zitten.” Bovendien kijkt ze trots terug op haar carrière. “Ik heb mogen spelen in Amerika, toch wel hét voetballand voor vrouwen. Met mijn team bezochten we Barack Obama in het Witte Huis. Op dat soort momenten besef je echt dat je bevoorrecht bent. Natuurlijk kent mijn loopbaan meerdere hoogtepunten.”

Bron:
Ajax TV

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.