Darío Cvitanich speelde door blessureleed en zijn plaats op de bank misschien nog niet zo veel voor Ajax als hij had verwacht, zijn moyenne is er wel een om trots op te zijn. Met dertien doelpunten in 23 wedstrijden loopt hij meer dan één op twee, een goede reden voor Martin Jol om hem in Amsterdam te houden. “Ik wist niet waar ik zou komen te spelen, in Argentinië of hier? Dat maakte me onrustig en onzeker”, aldus Cvitanich op de Ajax clubsite.

“Ik wilde graag hier blijven en ben blij dat dat gebeurd is. Ik hou van deze club.” Morgen staat de wedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma, vorig seizoen liet hij in de wedstrijd tegen de Hagenezen zijn eerste hattrick op Nederlandse bodem aantekenen. “Dat was leuk. Ik had veel vertrouwen en voelde me zeer goed. Na die wedstrijd hadden we een korte vakantie en ging ik met een goed gevoel terug naar Argentinië. Ik was blij hier te spelen en verheugde me op het weerzien met familie en vrienden.”

De spits wil zich alleen niet op vorig jaar, maar op de wedstrijd richten. “Het belangrijkste is dat we winnen. Hoewel zij het goed doen, moeten wij thuis iedere wedstrijd winnen. We moeten ons vanaf de eerste minuut voor honderd procent geven en laten zien dat we de baas in eigen huis zijn. Verder hoop ik dat het publiek Ajax-voetbal te zien krijgt.”

Vervolgens hoopt Cvitanich vurig dat de goede lijn ook de rest van het seizoen kan worden doorgetrokken. “Ik hoop dat we weinig punten meer morsen zodat ik straks met een goed gevoel Kerst en Nieuwjaar kan vieren in Argentinië. Vorig seizoen stonden we in de winterstop een punt achter op AZ, maar eindigden we het seizoen slecht. Dat moet nu beter.”  

Reageren op dit bericht