Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 december 2009 20:22 – Bron: AjaxTV

Darío Cvitanich zal per 1 januari vertrekken bij Ajax. De Argentijn verkast voor één kalenderjaar op huurbasis naar CF Pachuca in Mexico. Maar wat is het voor club? “Het is één van de grootste clubs van Mexico. Ze hebben een nieuw stadion een nieuw soort zoals ‘De Toekomst’ hier. Het is een serieuze en belangrijke club”, vertelt Cvitanich na de training. “Want ze spelen om de wereldbeker voor clubs. En ze hebben vorig jaar de beker in Mexico gewonnen. Dat is belangrijk.”

De Argentijnse spits is blij met de overstap. “Ze hebben het geregeld met Ajax. Dat is belangrijk voor mij”, vertelt de Ajacied. “Ik ben blij omdat ik wil spelen en ik hoop dat ik dat daar kan doen.” Toch zal Cvitanich Ajax verlaten met pijn in het hart. “Het is erg moeilijk om Ajax te verlaten, want ik ben hier gelukkig”, vertelt de spits. “Het is een leuke stad met een geweldige club. De mensen bij Ajax en de spelers zorgden voor een goed sociaal leven voor mij. Ik zal alles hier gaan missen, de mensen, de club en de stad”, aldus de licht emotionele Cvitanich. “Maar het is goed zo. Dit is nou eenmaal voetbal. Ik ben pas 25 jaar, speel graag voetbal en begrijp de situatie ook goed.”

Cvitanich speelde slechts 24 competitiewedstrijden en scoorde daarin dertien maal. En zijn mooiste moment? “Ik denk dat dat vorig jaar december was”, doelt de Argentijn op de periode dat hij zes keer scoorde in drie wedstrijden als vervanger van Klaas-Jan Huntelaar. “En ook toen we hier thuis speelden tegen NAC, toen ik een hattrick scoorde.” Cvitanich wenst Ajax het beste toe. “We hebben een goed team en ik hoop dat ze de Eredivisie winnen. Dat verdient namelijk iedereen hier”, besluit de nu nog Ajacied zijn interview tegenover AjaxTV.

Of het voor Cvitanich definitief een einde aan zijn periode bij Ajax is, zal pas over een jaar duidelijk worden. Als CF Pachuca de optie tot koop in zijn contract niet zal lichten, dan keert de Argentijnse spits weer terug in Amsterdam. Zijn contract loopt nog door tot medio 2013.  

Reageren op dit bericht