David Neres: ‘Doorvechten tot het einde’

1488554726

David Neres is één van de duurste aankopen uit de geschiedenis van Ajax. De Braziliaan debuteerde vorig weekend tegen Heracles Almelo met een invalbeurt. “Toen ik erin kwam wilde zo goed mogelijk het team helpen. Ik heb geprobeerd om zo simpel mogelijk te spelen. We stonden al voor, dus ik hoefde niet heel veel meer te doen. De overwinning telt, dat is het belangrijkste”, aldus de aanvaller in gesprek met Ajax TV.

Hij is nu zo’n twee weken in Amsterdam en is blij met zijn overstap. Al mag het wel snel warmer worden. “Ik ben goed ontvangen, met zo veel liefde. Ik zal op het veld mijn dankbaarheid tonen”, aldus Neres over zijn nieuwe club. “Ik moet wennen aan de manier van spelen, het gaat hier sneller dan in Brazilië. Ook moet ik nog aan de kou wennen.” Hij is daarom blij met de Amsterdam ArenA. “Het is één van de mooiste stadions die ik heb gezien. Ik ben blij dat het overdekt is, dan is het niet zo koud”, zegt hij lachend.

Ajax neemt het komend weekend op tegen FC Groningen. De Amsterdammers zullen moeten winnen om in het spoor van koploper Feyenoord te blijven. Neres heeft alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. “Ik reken erop dat we gaan winnen, niets meer en niets minder”, zegt hij over de wedstrijd tegen FC Groningen. “We moeten nog veel punten gaan halen, Feyenoord staat voor ons, maar we vechten door tot het einde en dat zal gaan lukken.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.