David Neres

David Neres: ‘Hoofd koel houden tegen Feyenoord’

David Neres kwam driekwart jaar geleden over vanuit Brazilië naar Ajax voor 12 miljoen euro, maar kon lang de verwachtingen niet waarmaken. De laatste twee duels heeft hij echter een basisplek weten te bemachtigen en was daarin effectief met goals en assists. “Ik ben tevreden hoe het nu gaat, ook met het team. We maken stappen”, zegt hij tegen Ajax TV. “We moeten zorgen dat we dit niveau vasthouden, zodat we onze doelen kunnen behalen.”

Ook over zijn eigen spel is Neres steeds meer tevreden. “Door het spel en de resultaten krijg ik vertrouwen. Ik wil graag laten zien wat ik in me heb. Als dat lukt, zal het vertrouwen alleen maar groeien.” Neres is zich bewust dat de Amsterdammers een hoog prijskaartje voor hem betaalde. “Ik weet dat Ajax veel geld voor mij heeft betaald, waardoor de verwachtingen hoog zijn. Daar moet je op voorbereid zijn. Elke wedstrijd en training moet ik het beste uit mezelf halen.”

Zondag staat de Klassieker tegen Feyenoord op het programma. Voor Neres de eerste wedstrijd in De Kuip. “Ik vind het wel leuk om uit te spelen. Het wordt een harde, spannende wedstrijd. Een echte Klassieker. Wij moeten zorgen dat we ons hoofd koel houden en ons niet laten afleiden door de supporters. Natuurlijk is dit een hele belangrijke wedstrijd, maar eigenlijk zijn alle wedstrijden belangrijk. Een overwinning zal ons veel vertrouwen geven.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.