Davinson Sánchez: ‘Het is een goed begin geweest’

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 28 oktober 2016 20:40 – Bron: Ajax TV

1470728675

Afgelopen zomer maakte Davinson Sánchez de stap van Zuid-Amerika naar Europa. De Colombiaanse verdediger kwam als grote onbekende naar Ajax, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit het hart van de Amsterdamse defensie. De mandekker heeft zich met zijn duelkracht en voetballend vermogen in korte tijd onmisbaar gemaakt en is ook zelf tevreden met zijn start bij Ajax. “Het is zeker een goed begin geweest.”

De oud-verdediger van Atlético Nacional keek in gesprek met Ajax TV terug op zijn eerste periode als Ajacied. Persoonlijk is hij tevreden, maar hij ziet ook dat het als team beter moet. “Het is zeker een goed begin geweest. Misschien niet zozeer voor de hele groep, want we hebben thuis weleens onnodig punten verloren, maar persoonlijk heb ik wel goed werk verricht. Ik heb het team kunnen helpen. Voor mij is het belangrijk te weten dat ik een bijdrage heb in het team en te zien dat we elke dag beter worden.”

Het elftal van Peter Bosz begint steeds beter te draaien. Volgens Sánchez komt dat vooral doordat het team steeds beter aan elkaar gewend raakt. “Ik denk dat als je het voetbal van je team en je collega’s kent, het een stuk makkelijker gaat.” De Colombiaan merkt dat het contact met zijn teamgenoten steeds beter gaat en hoopt deze lijn door te zetten. “De communicatie met mijn collega’s gaat steeds beter. Ten opzichte van het begin voel ik me veel beter, want ik voel veel vertrouwen en meer rust. Ik merk dat ik dat uitstraal naar mijn teamgenoten en zo wil ik doorgaan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.