Davy Klaassen: ‘Bazoer dupeert het team’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 augustus 2015 20:53 – Bron: FOX Sports

Davy Klaassen reageerde na de plaatsing voor de groepsfase Europa League nuchter. De Amsterdammers schakelden FK Jablonec uit. “Het was geen geweldige pot, maar ik ben blij dat we door zijn. Na de rode kaart was het overleven en dan spelen we beter en slimmer en creëren we meer kansen”, analyseert de aanvoerder van Ajax tegenover de camera’s van FOX Sports.

De rode kaart van Riechedly Bazoer was een kantelpunt. Op het moment dat hij zijn tweede gele kaart kreeg, reageerde Klaassen woest. “Ja, ik was heel boos. Het was een stomme actie, hij dupeert het team.” De middenvelder wil het niet teveel aan jeugdigheid wijten. “Ik vind wel dat we steeds volwassener worden en beter snappen waar het om gaat, maar dit was geen slimme actie.”

De Ajax-supporters zijn kritisch op het spel van de Amsterdammers. Klaassen probeert uit te leggen dat het moeilijk is tegen ploeg die de bus parkeert. “Tegen zo’n team is dat heel lastig. Dan moet je echt van wereldklasse zijn. Ik begrijp dat ze vloeiende aanvallen willen zien, dat willen wij ook. Maar daar heb je twee teams voor nodig.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.