Davy Klaassen is blij met de 1-2 zege op Panathinaikos. “Dit voelt uiteindelijk goed, als je wint ben je hartstikke blij”, aldus de aanvoerder van Ajax voor de camera’s van RTL. Het was een wedstrijd waar alles in zat. “Er gebeurde genoeg. Rode kaarten, penalty’s, opstootjes. Wij moesten eerder de 3-1 maken, maar nu bleef het spannend tot het eind.”

Ajax won wel, maar werd zeker in de openingsfase goed vastgezet door de Grieken die de bovenliggende partij was. “Wij wilden drukzetten en de bal zo snel mogelijk afpakken. Toen dat niet lukte zijn we omgeschakeld en vanaf dat moment ging het beter”, legt de aanvallende middenvelder na afloop uit. “We hebben voor elkaar gevochten, we zijn tot het eind blijven gaan.”

Klaassen zelf was ongelukkig in zijn passing. “Ik zat er niet echt lekker in. Ik was niet goed genoeg vandaag, klaar.” Toch ging hij als een ware leider achter de bal staan toen Ajax een strafschop kreeg. Klaassen miste, waarna Jairo Riedewald in de rebound wel scoorde. “Ik schoot hem slecht in, maar gelukkig was Jairo scherp.”